Romana     English

Topul Judetean al Firmelor Brasov 2010
Mesajul organizatorilor
Metodologia de realizare a topului
Lista firmelor premiateTopul Judetean al Firmelor Brasov 2005
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2006
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2007
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2008
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2009
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2011
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2012


 
 


Cea de a XVIII-a edtitie a Topului Firmelor din Judetul Braoov, importanta manifestare dedicata mediului de afaceri local, evidentiaza rezultatele obtinute de societatile brasovene in anul 2011.

Este momentul recunoasterii adevaratilor intreprinzatori ai judetului, care au reusit sa se mentina intr-o perioada destul de grea in clasamentul acestei competitii, motiv pentru care dorim sa-i incurajam si sa ne bucuram impreuna de rezultatele lor.

Topul firmelor braoovene este o oglinda a judetului. Acesta insumeaza 993 de societati comerciale laureate. 95% dintre acestea sunt IMM-uri. Domeniul cu cel mai mare numar de laureati este cel industrial, de unde provin 35% dintre premianti, urmat de servicii (29%), comert (19%), cercetare-dezvoltare (7%), constructii (6%) oi agricultura (4%).
Remarcam ca 211 dintre firmele laureate sunt membre ale Camerei de Comert si Industrie Brasov.
Exporturile brasovene ale anului 2011 au depasit pentru prima data in ultimii 20 de ani importurile judetului.

Felicitam firmele laureate, exprimandu-ne speranta ca prin efortul comun al Camerei de Comert si Industrie Braoov si al tuturor firmelor din judet sa reusim mentinerea unui mediu de afaceri competitiv si atractiv.

Nicolae Tucunel
Presedintele Camerei de Comert si Industrie BrasovCamera de Comert si Industrie Brasov organizeaza anul acesta cea de a XVIII-a editie a Topului Firmelor din Judetul Brasov, competitie de marca a societatilor comerciale cu cele mai bune rezultate economico-financiare, adevarata carte de vizita a mediului local de afaceri.

Premiem rezultatele obtinute de firme ale caror manageri au dovedit ca au viziune precum si eforturile echipelor de management care au inteles ca traversarea perioadelor dificile presupune decizii curajoase, reorientare si adaptare permanenta a productiei si serviciilor la nevoile reale ale unei piete care a suferit mutatii majore in ultimii 3 ani.

Laureatii au fost stabiliti conform unei metodologii complexe, care a imbinat criterii precum cifra de afaceri sau rata profitului cu criterii ce tin mai mult de latura calitativa a activitatii desfaourate de companii - eficienta utilizarii resurselor umane, eficienta utilizarii capitalului angajat.
Gruparea firmelor s-a facut tinand cont de domeniul de activitate si marimea firmei.
La sfarsitul exercitiului financiar 2011 din totalul de 34.087 comercianti persoane juridice existente in evidentele Oficiului Registrului Comertului Brasov au depus bilantul un numar de 22.915. Dintre acestea 5.194 au ramas in competitie indeplinind criteriile de eligibilitate, 993 fiind laureate.

Felicitam firmele evidentiate urandu-le mult succes, putere de munca si afaceri profitabile !

Adriana Ispas
Director General al Camerei de Comert si Industrie Brasov

 © 2021 - Camera de Comert si Industrie Brasov