Romana     English

Topul Judetean al Firmelor Brasov 2012
Mesajul organizatorilor
Metodologia de realizare a topului
Lista firmelor premiateTopul Judetean al Firmelor Brasov 2005
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2006
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2007
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2008
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2009
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2010
Topul Judetean al Firmelor Brasov 2011


 
 


In acest an se implinesc 20 de ani de cand Camera de Comert si Industrie Brasov organizeaza gala ``Topul judetean al firmelor``, pentru a onora, recompensa si celebra realizarile remarcabile ale mediului de afaceri. Topul judetean al firmelor este un omagiu anual pentru companiile din judetul Brasov care au reusit sa-si dezvolte afacerile prin creativitate, diversitate si ingeniozitate.

Varietatea nominalizarilor reflecta cu adevarat diversitatea care exista in regiunea noastra. Ca si orasul in sine, comunitatea noastra de afaceri este un creuzet de companii de la cele mai mici la cele mai mari, cu traditie sau nou infiintate, cuprinzand o gama larga de domenii de activitate.

La evenimentul din acest an, avem peste 1000 de companii nominalizate in 6 domenii de activitate diferite, care ne dau o imagine despre potentialul de afaceri pe care il are judetul Brasov. Aceste companii si oamenii care asigura conducerea lor au un efect profund atat asupra mediului de afaceri, cat si a economiei brasovene si nu numai.

Doresc sa felicit personal pe toti laureatii Topului judetean al firmelor din acest an si sa multumesc autoritatilor locale si tuturor invitatilor care si-au alocat timp din programul lor pentru a participa la acest eveniment.

Nicolae Tucunel
Presedintele Camerei de Comert si Industrie BrasovCamera de Comert si Industrie Brasov organizeaza in data de 31 octombrie 2013 editia jubiliara cu numarul XX a Topului Judetean al Firmelor. Manifestarea a devenit o traditie in mediul de afaceri brasovean, avand drept scop promovarea firmelor cu rezultate notabile in ultimul an incheiat, a invingatorilor in competitia economica desfasurata intr-un context economico-social extrem de imprevizibil si fluid.

Sursele de informatii utilizate au fost: rezultatele financiare ale societatilor comerciale pentru anul 2012 furnizate de Ministerul Finantelor Publice, bazele de date ale Oficiului National al Registrului Comertului, precum si informatiile despre firme rezultate din activitatea Camerei.

Conform metodologiei unice pe tara, au fost admise in Topul Judetean entitatile care au avut profit din exploatare pozitiv si au avut o cifra de afaceri de minimum 100.000 de lei, in cazul microintreprinderilor si minimum 250.000 de lei, in cazul celorlalte firme. Nu au fost admise grupurile de interes economic (GIE); firmele al caror cuantum format din suma datoriilor la bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului si impozitele si taxele neplatite la bugetele locale depaseste cuantumul creantelor la bugetul asigurarilor sociale si bugetul statului; societatile pentru care valoarea a cel putin un indicator calculat este negativa, nici firmele din domeniile: asigurare/reasigurare, fonduri de pensii, leasing cu bunuri intangibile.

Topul este structurat pe sase domenii de activitate, impartite in 186 de grupe, in functie de codul CAEN: cercetare-dezvoltare si high-tech; industrie; agricultura si piscicultura; constructii; servicii, comert si turism. Un alt element de care s-a tinut seama a fost marimea societatilor comerciale.

Conform datelor oficiale, 23.483 de firme au depus bilantul pentru exercitiul financiar 2012. Din toti acesti agenti, 5.185 din toate domeniile de activitate au indeplinit criteriile pentru a intra in Top. Cei mai buni dintre cei buni sunt insa 1.140 de administratori care, prin performantele realizate, au dus firmele pe podium si s-au clasat in primele trei locuri.

Doresc sa adresez premiantilor, care prin efort sustinut si perseverenta reusesc sa situeze constant economia brasoveana in topul performantelor economice romanesti, cele mai sincere urari de sanatate si prosperitate, putere de munca si noi succese in activitatea viitoare.

Adriana Ispas
Director General al Camerei de Comert si Industrie Brasov

 © 2021 - Camera de Comert si Industrie Brasov